Báránycomb tárkonyos-mentás vajjal recept

Báránycomb tárkonyos-mentás vajjal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
1135

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ünnepi pecsenye recept Húsvétra

8 személyre

  • 1 db egész báránycomb
  • 1 evőkanál csíkokra vágott narancshéj
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • só, bors
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 3 dl csirkealaplé
  • 2 kiskanál reszelt narancshéj
  • zöldborsó, zöldbab és sárgarépa a tálaláshoz

A fűszeres vajhoz:

  • 15 dkg puha vaj
  • 4 evőkanál frissen aprított tárkony
  • 3 evőkanál frissen aprított menta
  • 2 kiskanál fehérborecet
  • 2 kiskanál só

Elkészítés

A fűszeres vaj hozzávalóit összekeverjük, és a hűtőbe tesszük.

A megtisztított combon 2 cm mély vágásokat ejtünk, a narancshéjat a vágásokba dugdossuk, majd a húst fóliába csomagoljuk, és néhány órára (vagy akár egész éjszakára) a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Felforrósítjuk az olívaolajat, körbepirítjuk benne a megsózott, megborsozott báránycombot, és egy rácsos tepsibe tesszük pihenni.

A húst megkenjük 2½ evőkanál fűszeres vajjal, majd 180 °C-osra állított sütőben 1 órán keresztül sütjük. Amikor kész, alufóliával letakarva 20 percig állni hagyjuk.

A sütőedényből a zsiradékot egy edénybe kanalazzuk, nagy lángon forralni kezdjük, majd hozzáadjuk a bort és az alaplét, és 10 perc alatt beforraljuk.

Hozzáadjuk a maradék fűszeres vajat és a reszelt narancshéjat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk vele a húst, és párolt zöldségekkel tálaljuk.


Báránycomb tárkonyos-mentás vajjal recepthez kapcsolódó receptek

Báránycomb tárkonyos-mentás vajjal

Báránycomb tárkonyos-mentás vajjal

Ünnepi pecsenye recept Húsvétra

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés