Bárányos-pestós tészta recept

Bárányos-pestós tészta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
703

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez már életérzés - nem is akármilyen!

4 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 80 dkg báránycomb
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2.5 dl fehérbor
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 4 ág kakukkfű
  • 2.5 dl víz
  • 35 dkg lasagna tésztalap
  • 12 dkg mozzarella
  • pesto a tálaláshoz

Elkészítés

Az olajat nagy lángon felhevítjük, a húst 1-2 perc alatt körbepirítjuk benne, majd a serpenyőből kivéve félretesszük.

A visszamaradt olajban 1-2 percig pároljuk a fokhagymát és az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a bort, a paradicsomot, a kakukkfüvet és a vizet.

Visszatesszük az edénybe a húst, az egészet felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a hús könnyedén le nem válik a csontról (kb. 2 óra). Ezután a húst kivesszük és lefejtjük a csontról.

A lasagna tésztát csíkokra törjük, lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a húst, majd összekeverjük a szósszal. Tálaláskor a tetejére tesszük a darabokra tört mozzarellát, és tányéronként egy-egy kanál pestóval kínáljuk.


Bárányos-pestós tészta

Bárányos-pestós tészta

Ez már életérzés - nem is akármilyen!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés