Bárányos sütemény recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
- 40 dkg báránygerinc
- 1 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 1 evőkanál rozmaring
- 2 db fehérrépa
- 2 db sárgarépa
- 7 dl száraz vörösbor
- 5 dl marhahúsalaplé
- kevés liszt
A vajas tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 evőkanál jéghideg víz
Elkészítés
A tésztához a lisztet a darabokra vágott vajjal
elmorzsoljuk, és annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy
lágy állagú, gyúrható tésztát kapjunk. Ha kész, cipót
formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és fél órára
hűtőbe tesszük. (vajas tészta készítése - videó recept!)
A báránygerincet a csontok mentén feldaraboljuk,
és enyhén belisztezzük. A húsdarabokat felhevített
olajban körbepirítjuk, majd a serpenyőből kivéve
félretesszük.
A serpenyőbe tesszük a félbevágott fokhagymát
és az apróra vágott hagymát, 3 percig dinszteljük,
majd hozzáadjuk a rozmaringot és az apróra vágott
répákat, végül hozzáöntjük a bort és az alaplét.
A zöldségeket fedő alatt főzzük, majd amikor már
majdnem puhák, a húst visszatesszük a serpenyőbe,
és további 10-15 percig a raguval együtt főzzük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A főtt zöldségeket
és a húsdarabokat kisebb formákba tesszük úgy,
hogy a hús csontos része felfelé álljon, a ragu pedig
megakadályozza, hogy a hússzelet eldőljön.
A tésztát 3 mm-esre nyújtjuk, majd akkora korongokat
vágunk belőle, hogy a formákat lefedje. Közepükbe
lyukat vágunk, keresztülhúzzuk a csonton,
és lezárjuk vele a formát. Sütőben 20 perc alatt
aranybarnára sütjük.