Báránysaslik mentás marináddal recept

Báránysaslik mentás marináddal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1039

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Van már Michelincsillagja? Pedig megérdemli!

2 személyre

  • 5 evőkanál friss menta
  • 2 dl narancslé
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 2 kiskanál szecsuani bors
  • 1 kiskanál szezámolaj
  • 1 kiskanál szójaszósz
  • 1 kiskanál rózsabors
  • 70 dkg báránycomb
  • só, bors

Elkészítés

A hús, a só és a bors kivételével a többi hozzávalót alaposan összekeverjük. A felkockázott húst fémnyársakra húzzuk, egy edénybe tesszük, meglocsoljuk a marináddal, és fedő alatt egy éjszakán át állni hagyjuk.

A grillsütőt közepes hőmérsékletűre hevítjük. A saslikot az edényből kivéve sózzuk, borsozzuk, majd a grillrácson ízlés szerint megsütjük. A maradék marinádot felforraljuk, és tálaláskor a húsra öntjük.


Báránysaslik mentás marináddal

Báránysaslik mentás marináddal

Van már Michelincsillagja? Pedig megérdemli!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés