Bárányszelet ribiszkés mártással recept

Bárányszelet ribiszkés mártással

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
691

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A bárányszeleteket a ropogós fűszeres borítás és a vörösborban főtt ribiszkéből készült mártás avatja mutatós ünnepi fogássá.

4 személyre

  • 2 kiskanál római köménymag
  • 1 kiskanál őrölt koriander
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg friss ribiszke
  • 4 szelet bárányborda (egyenként kb. 12.5 dkg)
  • 1 csomó vízitorma
  • fekete bors

Elkészítés

A grillsütőt a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. A mártáshoz a fűszereket összekeverjük és bőséges mennyiségű borsot adunk hozzá. A keverék felét a borral és a cukorral egy kisebb edényben összevegyítjük, a maradékot félretesszük.

A ribiszkét megmossuk, és néhány szebb fürtöt félreteszünk. A többiről egy villával leszedjük a bogyókat és a borhoz adjuk. Mérsékelt hőfokon, lassan kevergetve felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon 12–15 percig főzzük, amíg szirupossá nem válik.

A hússzeletek mindkét oldalát bedörzsöljük a maradék fűszerkeverékkel és 6–8 percig grillezzük, miközben egyszer megfordítjuk. A vízitormát megmossuk, szárazra töröljük, és a vastagabb szárakat eltávolítjuk.

Mindegyik tányérra egy kevés mártást öntünk, és rátesszük a hússzeleteket. A vízitormával és a félretett ribiszkével díszítjük.

Tipp:

Ribiszke helyett használhatunk friss vagy mélyhűtött vörös áfonyát is.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 400 kcal/1680 kJ energia, 16 g szénhidrát, g fehérje, 24 g zsír (ebből 11 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin.


Bárányszelet ribiszkés mártással

Bárányszelet ribiszkés mártással

A bárányszeleteket a ropogós fűszeres borítás és a vörösborban főtt ribiszkéből készült mártás avatja mutatós ünnepi fogássá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés