Barbi saláta recept

Barbi saláta
4 11

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3178

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Meghökkentő párosítás a cékla és a joghurtos majonéz? Már többször készítettem ezt az egyszerűen nagyszerű salátát, amiben a savanyú cékla alapanyagként mindig megmarad, viszont a többi összetevő örökké változik. Nem okoz csalódást annak, aki kedveli a céklát, mert az érdekes, figyelemfelkeltő rózsaszín mellett nagyon ízletes is.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg főtt céklából savanyúság
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl natúr görög joghurt
  • 1 teáskanál barna nád kristálycukor
  • 1 db nagy fej lilahagyma
  • 2 csipet só
  • 2 csipet fehér bors

Elkészítés

A megtisztított lilahagymát szálára vágjuk, kevés sóval meghintjük. Mélyebb tálba tesszük a majonézt, a hűtött joghurtot, a nádcukrot és a sós lilahagymát. Hozzáadjuk az ízesített salátaléből leszűrt és kockára vágott céklát. Frissen őrölt fehér borssal illatosítjuk. Lazán összekeverjük. Hűtőben pár óra alatt összeérik. Főleg sült fehér húsok, tengeri halak mellé tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Barbi saláta recepthez kapcsolódó receptek

Barbi saláta

Barbi saláta

Meghökkentő párosítás a cékla és a joghurtos majonéz? Már többször készítettem ezt az egyszerűen nagyszerű salátát, amiben a savanyú cékla alapanyagként mindig megmarad, viszont a többi összetevő örökké változik. Nem okoz csalódást…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Barbi saláta recepthez

thumb
vajdamarta - 2014. november 06. 12345
Örülök, hogy tetszik a céklarecept. Már itt van az ideje a szüretelésének. Évente ősszel jó pár kg-ot megfőzök hajában, meghámozom, karikára, kockára vágom, vagy az apróbbakat egészben teszem el csavaros üvegekben, hagyományos ecetes-sós, édeskés lében. Nyersen ritkán készítem, mert csak én szeretem enyhén földes ízét. Az almás-hagymás-pirított diós-mazsolás reszelt cékla nyersen valóban igazi roboráló szer,. Próbáljátok ki cékla helyett szálasra reszelt, nyers sütőtökkel is.
f.jutta - 2014. október 27. 12345
Hasonlót szoktam nyers céklából készíteni, úgy, hogy almareszelőn reszelem le a céklát. Így még jobban megmaradnak benne a vitaminok, ásványi anyagok. A lilahagyma helyett/mellett sokszor apróra kockázott almával keverem.
Vira - 2014. október 24. 12345
Ezt én is elkészítem. Köszönöm Vira
BANKIANI - 2012. január 06. 12345
Márti nagyon jó lett! 5 pont, gratulálok. Anikó.