Baromfivirsli sajtos burgonyapürével

Baromfivirsli sajtos burgonyapürével

Ízletes vacsora a pirosra sült szárnyashúskolbászból, zellerből, burgonyából és kékesen erezett sajtból készített pikáns pürével.

4 személyre

  • 70 dkg lisztes burgonya
  • 40 dkg zellergumó
  • só és fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 db kisebb baromfivirsli
  • 3 evőkanál tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg stilton sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió-virág
  • különböző mustárfajták és savanyúságok
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Felteszünk vizet forralni. A sütőt alacsony hőfokon előmelegítjük. Egy tálat előmelegítünk. A burgonyát és a zellert megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és külön-külön egy-egy lábosba tesszük. Annyi forrásban lévő vizet öntünk rájuk, hogy ellepje, megsózzuk, és kb. 15 perc alatt mindkettőt puhára főzzük.

Közben az olajat mérsékelt hőfokon felforrósítjuk. A virslit 10 percig sütjük benne, közben gyakran megforgatjuk, hogy minden oldalról jól megpiruljon, majd a sütőben melegen tartjuk.

A zellerről leöntjük a vizet, és a tejjel áttörjük. A burgonyáról is leöntjük a vizet, és a vajjal szétnyomkodjuk.A kétféle pürét összevegyítjük. Belemorzsoljuk a sajtot, sóval, borssal és a szerecsendió-virággal ízesítjük, majd jól összekeverjük.

A pürét kitálaljuk a melegített tálra, a sült virslit a tetejére vagy mellé tesszük. Különféle mustárokkal és savanyúságokkal kínáljuk.