Batyuban sült egytálétel recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Előző nap este összeállíthatjuk a batyut a sütéshez. Akár kirándulásra is vihetjük magunkkal, és a tábortűz parazsába helyezve megsüthetjük. Igaz, otthon a sütőben hamarabb elkészül, de nem kíséri olyan élmény.
- 5 szelet pulykamedalion vagy csont nélküli tarja (40 dkg)
- 5 db felső csibecomb
- 1 ek szárnyas fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál só
- 1.5 dl omega3 étolaj
- 10 db közepes burgonya
- 3 fej vöröshagyma
- 2 db piros és 2 db fehér húsos paprika
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- 5 mokkáskanál mézes mustár
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyemzöldje és 0,5 csokor snidling
- 0 kevés só
- őrölt bors
- 5 szem borókabogyó
- 10 db 50 cm-es alufólia
Elkészítés
A kicsontozott csibehúst besózzuk, állni hagyjuk. Az olajat tálba öntjük, a fűszerkeveréket ráhintjük, jól megsózzuk, elkeverjük. Beleforgatjuk a tarját vagy pulykahúst, kis ideig pácolódni hagyjuk, majd kiemeljük a fűszeres léből. Nagyméretű, kiolajozott, forró serpenyőben elősütjük a húsok mindkét oldalát, a csibecombokat hagyjuk a végére. Kivesszük, ha kihűlt, hűtőbe tesszük. A burgonyát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, a vöröshagymát megtisztítjuk. Mindent fél centis karikákra szelünk., beleforgatjuk az elősütés után visszamaradt ízes olajba. Rászórjuk az áttört fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszert, a sót, borsot, a megroppantott borókabogyót, és elkeverjük a csípős paprikakrémmel. Batyunként 2 - 2 alufóliát derékszögben elforgatunk, egymásra helyezünk. A csomagok közepét kibéleljük a burgonyás keverék arányos részével, ráteszünk 2-2 darabot a kevés mustárral megkent kétféle húsból. Felhúzzuk, köré igazítjuk a dupla fóliát, a tetejét megtekerjük. 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Aki még pirosabban szereti, kibontás után tegye vissza 10 percre a sütőbe 210 fokra.
Foszlós kenyér kívánkozik mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta