Batyuban sült egytálétel recept

Batyuban sült egytálétel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3737

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Előző nap este összeállíthatjuk a batyut a sütéshez. Akár kirándulásra is vihetjük magunkkal, és a tábortűz parazsába helyezve megsüthetjük. Igaz, otthon a sütőben hamarabb elkészül, de nem kíséri olyan élmény.

5 személyre

  • 5 szelet pulykamedalion vagy csont nélküli tarja (40 dkg)
  • 5 db felső csibecomb
  • 1 ek szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mokkáskanál só
  • 1.5 dl omega3 étolaj
  • 10 db közepes burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 db piros és 2 db fehér húsos paprika
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 5 mokkáskanál mézes mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyemzöldje és 0,5 csokor snidling
  • 0 kevés só
  • őrölt bors
  • 5 szem borókabogyó
  • 10 db 50 cm-es alufólia

Elkészítés

A kicsontozott csibehúst besózzuk, állni hagyjuk. Az olajat tálba öntjük, a fűszerkeveréket ráhintjük, jól megsózzuk, elkeverjük. Beleforgatjuk a tarját vagy pulykahúst, kis ideig pácolódni hagyjuk, majd kiemeljük a fűszeres léből. Nagyméretű, kiolajozott, forró serpenyőben elősütjük a húsok mindkét oldalát, a csibecombokat hagyjuk a végére. Kivesszük, ha kihűlt, hűtőbe tesszük. A burgonyát meghámozzuk, a paprikát megmossuk, a vöröshagymát megtisztítjuk. Mindent fél centis karikákra szelünk., beleforgatjuk az elősütés után visszamaradt ízes olajba. Rászórjuk az áttört fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszert, a sót, borsot, a megroppantott borókabogyót, és elkeverjük a csípős paprikakrémmel. Batyunként 2 - 2 alufóliát derékszögben elforgatunk, egymásra helyezünk. A csomagok közepét kibéleljük a burgonyás keverék arányos részével, ráteszünk 2-2 darabot a kevés mustárral megkent kétféle húsból. Felhúzzuk, köré igazítjuk a dupla fóliát, a tetejét megtekerjük. 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Aki még pirosabban szereti, kibontás után tegye vissza 10 percre a sütőbe 210 fokra.

Foszlós kenyér kívánkozik mellé.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Batyuban sült egytálétel recepthez kapcsolódó receptek

Batyuban sült egytálétel

Batyuban sült egytálétel

Előző nap este összeállíthatjuk a batyut a sütéshez. Akár kirándulásra is vihetjük magunkkal, és a tábortűz parazsába helyezve megsüthetjük. Igaz, otthon a sütőben hamarabb elkészül, de nem kíséri olyan élmény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés