Batyus farkassügér recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
- 2 db 30 dkg-os farkassügér
- 1 ek durva tengeri só
- kevés őrölt bors
- 1-2 ág rozmaring,és kakukkfű
- pár levél bazsalikom
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
- 1 db édeskömény zöldjével
- 1/2 pirospaprika palermo
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 db biocitrom
- 6 db keményhúsú édes apró paradicsom
- Alufólia akkora,hogy a halakat be tudjuk jól csomagolni
Elkészítés
A halat megtisztítjuk a pikkelyektől,jól megmossuk,és mindkét oldalát beirdaljuk. Egy sütőtepsibe alufóliát teszünk,és erre helyezzük a halat (halakat).Durva tengeri sóval megszórjuk,a belsejét is,majd frissen őrölt borssal ízesítjük.A citromot jól megmossuk,felkarikázzuk,és a hasüregbe teszünk belőle.A paprikát karikázzuk fel,az édesköményt csíkokra vágjuk,és a hal köré tegyük.A paradicsomokat vágjuk félbe,és azt is tegyük köréje.Az olíva olajat zúzott fokhagymával keverjük össze, majd az aprított petrezselymet is adjuk hozzá.Ezután a friss zöld fűszerekkel, rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal szórjuk meg a halakat. Öntözzük meg a fűszeres olívaolajjal.A halat egyenként jól csomagoljuk be.Majd légkeveréses sütőben 180 fokon süssük omlósra őket.30 perc kb.
Batyus farkassügér
Hozzászólások a(z) Batyus farkassügér recepthez




