Batyus farkassügér recept

Batyus farkassügér
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
7

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel a farkassügérnek már önmagában is jellegzetes íze van, nem érdemes túlfűszerezni vagy egyéb ízfokozókat használni az elkészítésekor. Sikerült halat kapnom,kicsit autóznom kell,hogy hozzá jussak az efféle finomságokhoz.
2 személyre

  • 2 db 30 dkg-os farkassügér
  • 1 ek durva tengeri só
  • kevés őrölt bors
  • 1-2 ág rozmaring,és kakukkfű
  • pár levél bazsalikom
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 db édeskömény zöldjével
  • 1/2 pirospaprika palermo
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db biocitrom
  • 6 db keményhúsú édes apró paradicsom
  • Alufólia akkora,hogy a halakat be tudjuk jól csomagolni

Elkészítés

A halat megtisztítjuk a pikkelyektől,jól megmossuk,és mindkét oldalát beirdaljuk. Egy sütőtepsibe alufóliát teszünk,és erre helyezzük a halat (halakat).Durva tengeri sóval megszórjuk,a belsejét is,majd frissen őrölt borssal ízesítjük.A citromot jól megmossuk,felkarikázzuk,és a hasüregbe teszünk belőle.A paprikát karikázzuk fel,az édesköményt csíkokra vágjuk,és a hal köré tegyük.A paradicsomokat vágjuk félbe,és azt is tegyük köréje.Az olíva olajat zúzott fokhagymával keverjük össze, majd az aprított petrezselymet is adjuk hozzá.Ezután a friss zöld fűszerekkel, rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal szórjuk meg a halakat. Öntözzük meg a fűszeres olívaolajjal.A halat egyenként jól csomagoljuk be.Majd légkeveréses sütőben 180 fokon süssük omlósra őket.30 perc kb.


Batyus farkassügér

Batyus farkassügér

Mivel a farkassügérnek már önmagában is jellegzetes íze van, nem érdemes túlfűszerezni vagy egyéb ízfokozókat használni az elkészítésekor. Sikerült halat kapnom,kicsit autóznom kell,hogy hozzá jussak az efféle finomságokhoz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés