Batyus farkassügér

Batyus farkassügér
Mivel a farkassügérnek már önmagában is jellegzetes íze van, nem érdemes túlfűszerezni vagy egyéb ízfokozókat használni az elkészítésekor. Sikerült halat kapnom,kicsit autóznom kell,hogy hozzá jussak az efféle finomságokhoz.
2 személyre

  • 2 db 30 dkg-os farkassügér
  • 1 ek durva tengeri só
  • kevés őrölt bors
  • 1-2 ág rozmaring,és kakukkfű
  • pár levél bazsalikom
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 db édeskömény zöldjével
  • 1/2 pirospaprika palermo
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db biocitrom
  • 6 db keményhúsú édes apró paradicsom
  • Alufólia akkora,hogy a halakat be tudjuk jól csomagolni
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A halat megtisztítjuk a pikkelyektől,jól megmossuk,és mindkét oldalát beirdaljuk. Egy sütőtepsibe alufóliát teszünk,és erre helyezzük a halat (halakat).Durva tengeri sóval megszórjuk,a belsejét is,majd frissen őrölt borssal ízesítjük.A citromot jól megmossuk,felkarikázzuk,és a hasüregbe teszünk belőle.A paprikát karikázzuk fel,az édesköményt csíkokra vágjuk,és a hal köré tegyük.A paradicsomokat vágjuk félbe,és azt is tegyük köréje.Az olíva olajat zúzott fokhagymával keverjük össze, majd az aprított petrezselymet is adjuk hozzá.Ezután a friss zöld fűszerekkel, rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal szórjuk meg a halakat. Öntözzük meg a fűszeres olívaolajjal.A halat egyenként jól csomagoljuk be.Majd légkeveréses sütőben 180 fokon süssük omlósra őket.30 perc kb.