Batyus farkassügér

Batyus farkassügér

Mivel a farkassügérnek már önmagában is jellegzetes íze van, nem érdemes túlfűszerezni vagy egyéb ízfokozókat használni az elkészítésekor. Sikerült halat kapnom, kicsit autóznom kell, hogy hozzá jussak az efféle finomságokhoz.

2 személyre

  • 2 db 30 dkg-os farkassügér
  • 1 evőkanál durva tengeri só
  • kevés őrölt bors
  • 2 ág rozmaring, és kakukkfű
  • pár levél bazsalikom
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 db édeskömény zöldjével
  • 0.5 db pirospaprika palermo
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 db biocitrom
  • 6 db keményhúsú édes apró paradicsom
  • Alufólia akkora, hogy a halakat be tudjuk jól csomagolni
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A halat megtisztítjuk a pikkelyektől, jól megmossuk, és mindkét oldalát beirdaljuk. Egy sütőtepsibe alufóliát teszünk, és erre helyezzük a halat (halakat). Durva tengeri sóval megszórjuk, a belsejét is, majd frissen őrölt borssal ízesítjük. A citromot jól megmossuk, felkarikázzuk, és a hasüregbe teszünk belőle. A paprikát karikázzuk fel, az édesköményt csíkokra vágjuk, és a hal köré tegyük. A paradicsomokat vágjuk félbe, és azt is tegyük köré. Az olívaolajat zúzott fokhagymával keverjük össze, majd az aprított petrezselymet is adjuk hozzá. Ezután a friss zöld fűszerekkel, rozmaringgal, kakukkfűvel, bazsalikommal szórjuk meg a halakat. Öntözzük meg a fűszeres olívaolajjal. A halat egyenként jól csomagoljuk be, majd légkeveréses sütőben 180 fokon süssük omlósra őket. 30 perc kb.