Bazsalikomos húscsiga nyársak

Bazsalikomos húscsiga nyársak

Szeretnétek mutatós nyársakkal meglepni vendégeiteket? Akkor itt a lehetőség! Csak fél óra kuktáskodás, és már tálalhatjátok is, akár salátával is.

2 személyre

  • 20 dkg sertéscomb
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • bazsalikom
  • szerecsendió
  • 0.5 dl olaj a sütéshez
  • 4 db pálcika
  • bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Négy szelet húst vágunk, majd nem túl vékonyra kiklopfoljuk és megsózzuk mindkét oldalukat.

Csak a húsok egyik felét kenjük be mustárral és zúzott fokhagymával.

Meghintjük borssal, majd szerecsendiót reszelünk a darabokra, és az összetépkedett, összevagdosott bazsalikomot is rájuk szórjuk.

Henger alakban feltekerjük, ahogy azt a képen is láthatjátok, majd egymás mellé helyezzük a húsokat és 4 egyenlő részen átszúrjuk azokat. Egy éles késsel négy részre vágjuk, hogy a nyárson egymás mellett felszúrva maradjanak a kicsi húscsigák. A folyamatot bővebben itt láthatjátok: http://www.boldogkukta.blogspot.com/2011/10/huscsiga-nyarsak.html

Olajat hevítünk és 3-3 perc alatt oldalanként, közepes lángon készre sütjük a húst.

Görög salátával tálaljuk. Gyors, mutatós és könnyű étel! Jó sütögetést kívánok!