Bazsalikomos húsgombóc tejszínes cukkinivel és metélt tésztával recept

Bazsalikomos húsgombóc tejszínes cukkinivel és metélt tésztával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
771

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, és igencsak laktató fogás.

2 személyre

  • 20 dkg szélesmetélt (tagliatelle)

Hozzávalók a húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • friss bazsalikom (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
  • 1 db közepes tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olívaolaj

A tejszínes cukkinihez:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 0.5 db citrom leve
  • őrölt fehér bors
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

A vöröshagymát és a bazsalikomot vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a darált húshoz. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojást, és keverjük (gyúrjuk) alaposan össze. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kanalanként adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható legyen.

Ezután nedves kézzel, formázzunk diónyi gombócokat.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd tegyük bele a húsgombócokat, és kisebb lángon, pár perc alatt süssük szép pirosra.

Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A kakukkfüvet vágjuk fel apróra.

Az előzőleg visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, majd hevítsük fel. Ezután vegyük le a tűzről, nyomjuk bele a fokhagymát, és futtassuk meg, majd tegyük vissza a tűzre, és adjuk hozzá a lereszelt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a kakukkfűvel, facsarjuk rá a citromlevet, és pároljuk pár percig.

Pár perc után öntsük hozzá a tejszínt, keverjük alaposan össze, majd tegyük bele az elősütött húsgombócokat is. Keverjük, rázogassuk össze, majd főzzük még pár percig, hogy a gombócok kellően átfőjenek, és a szaftja besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízben főzzünk ki a tésztát.

Tálaláskor tegyük a frissen kifőtt, és alaposan lecsepegtetett tésztát tányérra, majd helyezzük rá a húsgombócokat, és kanalazzuk rá a tejszínes cukkinit.


Bazsalikomos húsgombóc tejszínes cukkinivel és metélt tésztával recepthez kapcsolódó receptek

Bazsalikomos húsgombóc tejszínes cukkinivel és metélt tésztával

Bazsalikomos húsgombóc tejszínes cukkinivel és metélt tésztával

Egyszerű, és igencsak laktató fogás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés