Bazsalikomos sárgarépa krémleves szalonna csipsszel recept

Bazsalikomos sárgarépa krémleves szalonna csipsszel
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
veruss74

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1976

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tavaszi vitaminokkal való feltöltődéshez, kiváló ez a sárgarépa krémleves bazsalikommal. Mivel nem lisztes sűrítéssel készül így diétázók is bátran fogyaszthatják.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 80 dkg zsenge sárgarépa
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 1 db közepes alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.2 liter víz
  • 1 evőkanál bio zöldség szárítmány, ha ez nincs akkor leves alaplé
  • 1 dl tejszín vagy natúr joghurt
  • 4 szelet bacon
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • fehér bors
  • pici olívaolaj

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítom, apró kockára vágom, a hagymát pici olívaolajon megfonnyasztom. Majd erre ráteszem a zöldségeket és megdinsztelem. Felöntöm 1,2 liter vízzel, hozzáadom a bio zöldség szárítmányt, majd az egészet puhára párolom.

Sózom borsozom, belereszelem a fokhagymát, két-három levélke aprított bazsalikomot (ezt rá is lehet szórni tálaláskor) és az egészet botmixerrel pépesítem.

Tálaláskor tejszínt (joghurtot) csepegtetek rá, és ropogósra sütött bacon chipssel tálalom, de nagyon finom sajtos, illetve fokhagymás krutonnal is.


Bazsalikomos sárgarépa krémleves szalonna csipsszel recepthez kapcsolódó receptek

Bazsalikomos sárgarépa krémleves szalonna csipsszel

Bazsalikomos sárgarépa krémleves szalonna csipsszel

A tavaszi vitaminokkal való feltöltődéshez, kiváló ez a sárgarépa krémleves bazsalikommal. Mivel nem lisztes sűrítéssel készül így diétázók is bátran fogyaszthatják.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Bazsalikomos sárgarépa krémleves szalonna csipsszel recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 29.
Nagyon guszta,hasonlóan készítem én is.