Bécsi almás rétes recept

Bécsi almás rétes
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

85 perc

Megnézték:
3254

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nyújtson valamit! Legjobb, ha rétes tésztát!

4 személyre

  • 10 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál ecet
  • 1.2 dl langyos víz
  • 3 evőkanál vaj

A töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 8 dkg darált keksz
  • 5 dkg mazsola
  • őrölt fahéj, ízlés szerint

Elkészítés

A töltelékhez meghámozzuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk az almát, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval és félretesszük.

A kétféle lisztet elkeverjük az olajjal és a sóval. Az ecetet a langyos vízbe keverjük, hozzáöntjük a lisztes

keverékhez, tésztává gyúrjuk és letakarva fél órán át pihentetjük.

Egy nagy konyharuhát meghintünk liszttel, a tészta felét kinyújtjuk rajta, majd a kézfejünkkel alányúlva, a levegőbe emelve is nyújtjuk. Ezután meglocsoljuk a megolvasztott vajjal. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.

A tölteléket szétterítjük a tésztalapokon, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és tepsibe tesszük őket. A rétesek tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, majd 210 °C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Bécsi almás rétes

Bécsi almás rétes

Nyújtson valamit! Legjobb, ha rétes tésztát!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés