Bécsi almás rétes recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 85 perc
Megnézték: |
Nyújtson valamit! Legjobb, ha rétes tésztát!
- 10 dkg finomliszt + a nyújtáshoz
- 15 dkg rétesliszt
- 2 evőkanál étolaj
- 1 csipet só
- 1 evőkanál ecet
- 1.2 dl langyos víz
- 3 evőkanál vaj
A töltelékhez:
- 1 kg alma
- citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
- 8 dkg darált keksz
- 5 dkg mazsola
- őrölt fahéj, ízlés szerint
Elkészítés
A töltelékhez meghámozzuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk az almát, majd alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval és félretesszük.
A kétféle lisztet elkeverjük az olajjal és a sóval. Az ecetet a langyos vízbe keverjük, hozzáöntjük a lisztes
keverékhez, tésztává gyúrjuk és letakarva fél órán át pihentetjük.
Egy nagy konyharuhát meghintünk liszttel, a tészta felét kinyújtjuk rajta, majd a kézfejünkkel alányúlva, a levegőbe emelve is nyújtjuk. Ezután meglocsoljuk a megolvasztott vajjal. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
A tölteléket szétterítjük a tésztalapokon, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és tepsibe tesszük őket. A rétesek tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, majd 210 °C-os sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.