Bécsi burgonyasaláta ropogós kolbászmorzsával recept

Bécsi burgonyasaláta ropogós kolbászmorzsával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
526

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A saláták nem kétséges, de a legjobb ételek közé sorolandók, mert frissek egészségesek, és üde színük miatt nagyon csábítóak. Minden olyan saláta receptet elkészítettem már, amit csak láttam, és tanultam. Magam is készítek salátákat, és önteteket, mert kísérletező háziasszony vagyok. Ez a saláta biztosan a kedvencek közé kerül. Köszi érte kedves Mautner Zsófi!

4 személyre

  • 1 kg salátaburgonya
  • 2 fej sonkahagyma lila aprítva
  • 2 kávéskanál porcukor
  • 4 db csemegeuborka apróra vágva
  • 2 dl alaplé
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál fehérborecet + 2 evőkanál
  • 0.6 dl extra szűz olívaolaj
  • étkezési só ízlés szerint
  • bors frissen őrölve
  • 10 dkg paprikás szárazkolbász, felkockázva
  • 5 dkg kenyér, apróra kockázva
  • 1 doboz galambbegysaláta

Elkészítés

A megfőtt burgonyát meghámozzuk, és még melegen felkarikázzuk. Egy tálba tesszük, sóval és borssal ízesítjük. Leöntjük forró húslevessel, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy kissé beszívja. A lila hagymát összekeverjük a porcukorral, csipet sóval és a fehérborecettel. Ennek köszönhetően lágyabb, kevésbé csípős lesz majd.

A burgonyához adjuk a pácolt lila hagymát és a felkockázott csemegeuborkát.

A mustárt kikeverjük az ecettel, sózzuk és borsozzuk, a burgonyára öntjük, majd összeforgatjuk. Nem kell megijedni, ha hígnak látjuk a saláta levét, a pihentetés során magába fogja szívni a burgonya. Amikor a saláta majdnem kész, és állt már jó néhány percig a húsleves és ecet keverékében, kevés olívaolajjal locsoljuk meg, és azzal át is keverjük. Pár órás pihentetés után, tálalás előtt újra locsoljuk meg vele!

A kolbászmorzsához a héjától megtisztított kolbászt apróra felkockázzuk, majd serpenyőben kisütjük. Amikor kiolvadt a zsírja, hozzáadjuk az apró kenyérkockákat, és addig sütjük, amíg minden ropogós lesz.

Tálaláskor a burgonyasalátához madárbegysaláta-, vagy más friss zöldsalátaleveleket adunk, valamint pár csepp olívaolajjal is meglocsoljuk, borssal ízesítjük. Végül az utolsó percben megszórjuk a ropogós kolbászmorzsával.


Bécsi burgonyasaláta ropogós kolbászmorzsával recepthez kapcsolódó receptek

Bécsi burgonyasaláta ropogós kolbászmorzsával

Bécsi burgonyasaláta ropogós kolbászmorzsával

A saláták nem kétséges, de a legjobb ételek közé sorolandók, mert frissek egészségesek, és üde színük miatt nagyon csábítóak. Minden olyan saláta receptet elkészítettem már, amit csak láttam, és tanultam. Magam is készítek salátákat,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés