Bécsi fahéjas kalács recept

Bécsi fahéjas kalács
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1320

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a bécsi fahéjas kalács kimondottan ünnepi asztalra való, csak ajánlani tudom.

6 személyre

  • porcukor

A hozzávalók

  • 25 dkg sovány túró
  • 6 ek tej
  • 1 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tasak Dr. Oetker vanillincukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 tasak Dr. Oetker sütőpor

A töltelékhez

  • 3 ek mazsola
  • 3 ek rum
  • 25 dkg darált mandula
  • 5 dkg cukor
  • 1.5 tk fahéj
  • 1 kk reszelt citromhéj
  • 1 késhegynyi kardamom
  • 5 ek tejszín
  • 20 dkg nyers marcipánmassza

A szóráshoz

  • porcukor

Elkészítés

A túrót a tejjel, a tojással, az olajjal, sóval összekeverjük, a sütőport a lisztbe keverjük és hozzátesszük a túróhoz. Sima tésztává gyúrjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk 40x25 cm-esre. A hosszabb oldaláról egy 2 cm-es csíkot levágunk. A tésztát egy kivajazott sütőtepsibe helyezzük és a marcipánt, amit két fólia között nyújtottunk ki, a középre ráfektetjük. Erre rákenjük a mandulamasszát, amit úgy készítünk el, hogy a mazsolát forró vízben megmossuk, szárazra töröljük és durvára vágjuk, majd ráöntjük a rumot. A mandulát a cukorral, fahéjjal, kardalommal, citromhéjjal, rumos mazsolával és a tejszínnel összekeverjük. A tészta hosszabb oldalait kétfelől majdnem középig kell feltekerjük. A levágott tésztacsíkot négy darabba vágjuk, a tészta tetejére fektetjük és rányomkodjuk. A sütőbe téve 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Amíg még meleg, megszórjuk porcukorral.

Tálalás: kiadós sütemény, frissen a legjobb.


Bécsi fahéjas kalács recepthez kapcsolódó receptek

Bécsi fahéjas kalács

Bécsi fahéjas kalács

Ez a bécsi fahéjas kalács kimondottan ünnepi asztalra való, csak ajánlani tudom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés