Bécsi kávé recept

Bécsi kávé
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
6115

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az igazi bécsi kávé Bécsben talán nem éppen ilyen, hiszen osztrák szomszédaink is számtalan módon készítik ezt az ízes, sötét nedűt - hosszúra, rövidre, erősre vagy éppen könnyedebbre, netán alkohollal vagy anélkül, forrón vagy jegesen. Mindegy, csak jó legyen! :)

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 dl habtejszín
  • 1 teáskanál porcukor
  • 3 dl frissen főzött erős feketekávé
  • 3 teáskanál barnacukor
  • 6 dkg étcsokoládé darabokra tördelve
  • 2 evőkanál rum
  • 0.75 dl csokoládéflipp

Elkészítés

1 dl hűtött tejszínt és a porcukrot verjük lágy habbá. Tartsunk melegen négy füles üvegpoharat. A maradék tejszínt melegítsük fel, olvadásig kevergessük el benne a csokidarabkákat és a barnacukrot, öntsük bele a forró kávét, a rumot, és zárjuk el a hőt.

A poharakban osszuk el a csokis kávét, öntsük rájuk a flippet, kanalazzunk mindegyik pohárba tejszínhabot és szórjuk meg csokoládéforgáccsal. Azonnal tálaljuk. Az édesszájúaknak tegyünk még mellé pár kocka nádcukrot.

Egészségükre kívánom!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Bécsi kávé recepthez kapcsolódó receptek

Bécsi kávé

Bécsi kávé

Az igazi bécsi kávé Bécsben talán nem éppen ilyen, hiszen osztrák szomszédaink is számtalan módon készítik ezt az ízes, sötét nedűt - hosszúra, rövidre, erősre vagy éppen könnyedebbre, netán alkohollal vagy anélkül, forrón vagy jegesen.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés