Bécsi túrótorta recept

Bécsi túrótorta
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
11270

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a túrótorta igazi osztrák specialitás, az erdeti bécsi túrótorta receptje.

6 személyre

  • 50 dkg liszt
  • 2 db egész tojás
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag Dr. Oetker vanilincukor
  • 28 dkg porcukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 8 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 0.75 kg friss tehéntúró
  • 1 db friss tehéntúró
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

A szóráshoz:

  • vaníliás porcukor

Elkészítés

24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és kilisztezünk. A linzerünk hozzávalóiból géppel dolgozzuk össze a sima tésztát. Minél kevesebbet ér a kezünkhöz, annál jobb marad a tészta maga. 1/2 órát hűtőbe pihentetjük, majd kivesszük és kinyújtjuk akkorára, mint a torta.

A kerek formát tányér segítségével körbevágjuk és óvatosan beleillesztjük a formába úgy, hogy széle is legyen. Nem baj, ha egy kicsit törik, elnyomkodjuk, a többi majd a sütésnél kialakul.

A tölteléket is elkészítjük: a 8 tojásfehérjéből kemény habot verünk pici sóval, a sárgáját a cukorral és margarinnal habosra kikeverjük, majd az ízesítőkkel együtt hozzákeverjük a túróhoz, végül pedig a habot is. Beleöntjük a linzerrel kibélelt tortaformába, eligazítjuk és 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük, kb. 40 perc alatt 160-170 fokon. Hőlégkeverékesben alsó sütés is legyen. Középső sütés. Gáznál ugyanúgy, csak 3-as fokozat.

Ha kész teljesen kihűtjük és a kapcsos oldalát levesszük, az aljáról akkor tegyük át a tortát, ha már egy napot állt a hűtőben, azért, mert esetleg eltörik vagy megreped. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Az elékszült torta 12 szeletes vagy akár tetszés szerint is szeletelhető.


Bécsi túrótorta recepthez kapcsolódó receptek

Bécsi túrótorta

Bécsi túrótorta

Ez a túrótorta igazi osztrák specialitás, az erdeti bécsi túrótorta receptje.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Bécsi túrótorta recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. október 14. 12345
Bocsánat! Nem tudom,mikor lehetett ez,már rég töltöttem fel.Sajnos elírás előfordul.Természetesen javítom.A 8 tojás db.Ezt szerintem nem lehet félreérteni.A túró nemtudom hogy került oda.Más Weboldalon jól van a receptem.' citrom reszelt héja jön a túróba,és ennyi.A válaszom pedig a kérdésedre,hogy semmi nem sok erdeti recept,mindent jól írtam le,amit akkoriba félreíródott,elnézésedet kérem,de nem javították.
T.Mary - 2013. október 13. 12345
Kedves Zsuzsa, a Bécsi túrótorta recept krémjénél valamit elgépeltél. Mit akartál írni az 1 db friss tehéntúró helyett? Talán pudingport? Hisz sem keményítőt, sem pl. pudingport nem írtál a krémhez. Valamint 8 dg tojást gépeltél. Remélem, hogy sikerül mielőbb kijavítani a hibákat. Szeretném még megkérdezni, hogy nem lesz túl vastag a tészta fél kg lisztből? Én más recept alapján szoktam csinálni, abban csak 20 dkg liszt van (persze, az egész recept teljesen más) és pont jó a 26 cm átmérőjű formához. Köszönettel, Mária