Bejgli recept

Bejgli
3 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
zsuzska32

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
10197

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi karácsonyi sütemény!

10 személyre

  • 1 kg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dkg só
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája

Töltelék

  • dió
  • mák
  • mák
  • citromhéj

Elkészítés

Az élesztőt langyos cukros tejben feloldva a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. A tésztát gyorsan de alaposan dolgozzuk ki. A tésztát száraz ruhával letakarjuk és hideg helyen 15-20 percig pihentetjük.

A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk.

Kigömbölyítjük, és téglalap alakúra nyújtjuk.

Majd forrázott dió és mák tölteléket egyenletesen elkenünk rajta.

A két szélén 10 mm-es részt behajtunk a töltelékre, majd rúd alakúra felcsavarjuk.

Először tojás sárgájával kenjük meg, megszárítjuk rajta hűvös helyen.

Másodszorra tojásfehérjével kenjük meg és hűvös hideg helyen, pihentetjük, míg a fehérje megszárad.

Majd 200-210 Celsiuson megsütjük.


Bejgli recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Bejgli recepthez

Csilla - 2011. december 17.
Bejgli tolteleket sokfelekeppen keszitik, ahany haz, annyi szokas. Szinte minden csaladban megvan a tradicionalis recept. Regebben en is csak a dio(mak)-cukor-citromhej variaciot hasznaltam, de kaptam egy receptet, amiben van reszelt alma, egy kanal baracklekvar, citrom es narancs leve es reszelt heja, fahej, dio tolteleknel rumba aztatott mazsola, maknal pedig meggy is. Nekem ez sokkal jobban izlik, pedig lehet nem az igazi. A receptben toltelek hozzavaloinal dio, mak, mak, citromhej szerepel, gondolom ez eliras.
Spitz Margit,Spicur - 2011. december 15.
Szerintem sem kell bele lekvár, maximum néhol 1 almát reszelnek bele, de szerintem a jó bejglibe nem kell, csak a mák-dió,és azok ízesítése.Nagyon fontos a tészta lehűtése a tojásfehérjével, mert így lesz márványos,és tuti nem reped meg!!
Eszti - 2011. október 10.
Nagy tévedés,nem kell bele lekvár, az a zserbó készitésénél kell.
Bódi Anikó - 2010. december 12.
Azért szoktak bele lekvárt tenni , hogy ne legyen olyan kemény a töltelék
Balgh eszer - 2010. december 09.
hogy hogy van ez lekváral szokták
Balogh eszter - 2010. december 09.
Nem értem
marika - 2010. december 01.
Az igazi bejglit lekvárral kell megkenni először a tésztát és arra tesszük a tölteléket