Bejgli

Bejgli

Igazi karácsonyi sütemény!

10 személyre

  • 1 kg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dkg só
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája

Töltelék

  • dió
  • mák
  • mák
  • citromhéj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztőt langyos cukros tejben feloldva a többi hozzávalókkal összegyúrjuk. A tésztát gyorsan de alaposan dolgozzuk ki. A tésztát száraz ruhával letakarjuk és hideg helyen 15-20 percig pihentetjük.

A tésztát 10 egyenlő részre osztjuk.

Kigömbölyítjük, és téglalap alakúra nyújtjuk.

Majd forrázott dió és mák tölteléket egyenletesen elkenünk rajta.

A két szélén 10 mm-es részt behajtunk a töltelékre, majd rúd alakúra felcsavarjuk.

Először tojás sárgájával kenjük meg, megszárítjuk rajta hűvös helyen.

Másodszorra tojásfehérjével kenjük meg és hűvös hideg helyen, pihentetjük, míg a fehérje megszárad.

Majd 200-210 Celsiuson megsütjük.