Belga csirkeleves recept

Belga csirkeleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
2545

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mint sárgája a levesbe - belehabarodtunk

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db marhalábszárcsont
  • 1.5 kg csirkehús
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 db zeller (levéllel együtt)
  • 3 szál sárgarépa
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet szárított illatos zöldfűszerkeverék
  • bors
  • 2.5 dkg vaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • tojássárgája
  • citrom leve

Elkészítés

A marhalábszárat, a csirkét, 1 feldarabolt póréhagymát, fél zellert (a leveleivel együtt), 1 felszeletelt sárgarépát és egy csipet sót felöntünk 2,5 l vízzel, felforraljuk, majd kis lángon 1 órán át főzzük. Az elkészült alaplét a tűzről levéve átszűrjük egy edénybe.

A csirkét félretesszük hűlni, és amikor már dolgozni tudunk vele, lehúzzuk és kidobjuk a bőrét, a csontokról pedig lefejtjük a húst. A maradék sárgarépát, póréhagymát és zellert felaprítjuk,

A zöldségekhez adjuk a csirkehúst, a zöldfűszer-keveréket és egy kevés borsot, hozzáöntjük az alaplét, és kis lángon további 20 percig főzzük.

A maradék olajjal együtt felhevítjük a vajat, belekeverjük a lisztet, majd állandó kevergetés mellett apránként hozzámerünk 0,5 liter csirkelevest, és kb. 8 perc főzés után a rántást hozzáöntjük a leveshez. Ezután együtt főzzük még kb. 10 percig.

Közben elhabarjuk a tojássárgáját a citromlével, majd óvatosan hozzákeverünk egy kis levest (vigyázzunk, nehogy a tojás kicsapódjon!), és ezt is a levesbe öntjük. Olajban sült kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.


Belga csirkeleves

Belga csirkeleves

Mint sárgája a levesbe - belehabarodtunk

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés