Benedict tojás recept

Benedict tojás
4.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
7652

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Keltse párját vele! Meg fogja hálálni!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 szelet bacon
  • 2 db angol muffin
  • 1 evőkanál ecet
  • 4 db tojás

A hollandi mártáshoz:

  • 3 db tojássárgája
  • 1 evőkanál víz
  • 10 dkg vaj
  • 2 kiskanál citromlé
  • só, bors

Elkészítés

A mártáshoz a tojássárgájákat 1 evôkanál vízzel lassú tűzön forráspontig hevítjük, majd alaposan elkeverjük.

A tűzről levéve kis darabokban hozzákeverjük a vajat, majd visszatesszük a tűzre, és folyamatos kevergetés mellett óvatosan besűrítjük. (Ha rántotta jellegűvé válna, vegyük le a tűzről!) A tűzről levéve hozzáadjuk a citromlét, sózzuk, borsozzuk, és melegen tartjuk.

Megpirítjuk a bacont. A félbevágott muffinokat a visszamaradt zsiradékon vagy a sütő grillfokozatán aranybarnára pirítjuk, majd rátesszük a baconszeleteket.

Egy edénybe pár centi vizet engedünk, és kis lángon forráspontig hevítjük. Hozzáadjuk az ecetet, és egy fakanállal elkeverjük benne.

A tojásokat egyenként feltörjük és a vízbe csúsztatjuk, 3-4 percig főzzük, majd lecsepegtetjük és a baconszeletek tetejére helyezzük. A hollandi mártással meglocsolva tálaljuk.


Benedict tojás recepthez kapcsolódó receptek

Benedict tojás

Benedict tojás

Keltse párját vele! Meg fogja hálálni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés