Berlini fánk recept

Berlini fánk
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
5149

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az öklömnyi, lekvárral töltött és forró zsírban kisütött, kelt tésztából készült labdácskákat Németországban mindenütt Berliner-nek hívják, csak Berlinben nevezik nemes egyszerűséggel fánknak.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 1.25 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • 20 dkg lekvár
  • zsiradék a kisütéshez
  • cukor a tészta beszórásához vagy máz a bevonásához

Elkészítés

Szitáljuk a lisztet egy tálba, és alakítsunk ki a közepén mélyedést. Langyosítsunk fel 2 evőkanál tejet, és oldjuk felbenne a cukrot és az élesztőt. Öntsük a mélyedésbe. Szórjuk meg kevés liszttel, és addig kelesszük, amíg a teteje repedezni nem kezd.

Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra és reszeljük le félig a héját. Adjuk a maradék tejet, a tojássárgáját, a sót és a citromhéjat a kovászhoz, keverjük össze, és gyúrjuk az egészet sima tésztává. Kelesszük letakarva 30 percig. Szaggassunk ki belőle fánkokat, töltelékként tegyünk minden fánk közepébe egy kiskanálnyi lekvárt. Kelesszük tovább letakarva.

Forrósítsuk fel a zsírt (vagy olajat), amíg buborékok jelennek meg a fakanálon, és süssük a fánkokat bő zsírban úszva szép pirosra, közben egyszer fordítsuk meg. Csepegtessük le, és forgassuk még forrón cukorba, vagy vonjuk be cukormázzal.


Berlini fánk recepthez kapcsolódó receptek

Berlini fánk

Berlini fánk

Az öklömnyi, lekvárral töltött és forró zsírban kisütött, kelt tésztából készült labdácskákat Németországban mindenütt Berliner-nek hívják, csak Berlinben nevezik nemes egyszerűséggel fánknak.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés