Berlini fasírt recept

Berlini fasírt
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
4916

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A ropogós bucival és mustárral fogyasztott kis kerek fasírtok a berliniek kedvenc ételei közé tartoznak. Hidegen és melegen egyaránt finom.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db szikkadt zsemle
  • 2 dl tej
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 12 dkg darált marhahús
  • 12 dkg darált sertéshús
  • 12 dkg darált borjúhús
  • 12 dkg darált kolbásztöltelék
  • 4 evőkanál sertészsír vagy olaj
  • reszelt szerecsendió
  • só, bors

Elkészítés

Áztassuk a zsemléket a tejbe, majd nyomkodjuk ki őket. A hagymát vágjuk apróra.

Dolgozzuk alaposan össze a darált húst, a kolbásztölteléket, a zsemlét, a hagymát, a sót, a borsot és egy csipet szerecsendiót.

Formáljunk a masszából 8 pogácsát. Forrósítsuk fel a zsiradékot, és közepes hőfokon a fasírtok mindkét oldalát süssük benne ropogós barnára. Hidegen vagy melegen, mustárral és kenyérrel tálaljuk.

Más változat. Pirítsunk üvegesre 1 evőkanál vajban egy apróra vágott hagymát és egy gerezd fokhagymát. Áztassunk be 2 szikkadt zsemlét. Keverjünk össze 30 dkg darált marha és 20 dkg darált sertéshúst a hagymás keverékkel, a kinyomkodott zsemlékkel, 1 tojással, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, őrölt köménnyel, szurokfűvel (oregano) és a cayenne-i borssal. A továbbiakban folytassuk az alaprecept szerint.

Tipp:

JÓ, HA TUDJUK: Ha a fasírtot puhábban szeretjük, a húsmasszához másfél zsemlét és csak egy tojást adjunk.


Berlini fasírt recepthez kapcsolódó receptek

Berlini fasírt

Berlini fasírt

A ropogós bucival és mustárral fogyasztott kis kerek fasírtok a berliniek kedvenc ételei közé tartoznak. Hidegen és melegen egyaránt finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés