Berlini fasírt recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
A ropogós bucival és mustárral fogyasztott kis kerek fasírtok a berliniek kedvenc ételei közé tartoznak. Hidegen és melegen egyaránt finom.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 2 db szikkadt zsemle
- 2 dl tej
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 12 dkg darált marhahús
- 12 dkg darált sertéshús
- 12 dkg darált borjúhús
- 12 dkg darált kolbásztöltelék
- 4 evőkanál sertészsír vagy olaj
- reszelt szerecsendió
- só, bors
Elkészítés
Áztassuk a zsemléket a tejbe, majd nyomkodjuk ki őket. A hagymát vágjuk apróra.
Dolgozzuk alaposan össze a darált húst, a kolbásztölteléket, a zsemlét, a hagymát, a sót, a borsot és egy csipet szerecsendiót.
Formáljunk a masszából 8 pogácsát. Forrósítsuk fel a zsiradékot, és közepes hőfokon a fasírtok mindkét oldalát süssük benne ropogós barnára. Hidegen vagy melegen, mustárral és kenyérrel tálaljuk.
Más változat. Pirítsunk üvegesre 1 evőkanál vajban egy apróra vágott hagymát és egy gerezd fokhagymát. Áztassunk be 2 szikkadt zsemlét. Keverjünk össze 30 dkg darált marha és 20 dkg darált sertéshúst a hagymás keverékkel, a kinyomkodott zsemlékkel, 1 tojással, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, őrölt köménnyel, szurokfűvel (oregano) és a cayenne-i borssal. A továbbiakban folytassuk az alaprecept szerint.
Tipp:
JÓ, HA TUDJUK: Ha a fasírtot puhábban szeretjük, a húsmasszához másfél zsemlét és csak egy tojást adjunk.