Birkahúsos angol rakott krumpli recept

Birkahúsos angol rakott krumpli
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

140 perc

Megnézték:
1668

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Klasszikus angol étel az alapja ennek a fogásnak. Ezt a modern változatot is lassan melegítjük, hogy zamatát a legteljesebb mértékben megőrizze, de mivel sovány bárányhúsból és több zöldséggel készül, könnyebb és egészségesebb az eredeti ételnél. A végén morzsolt, aromás sajtot is szórhatunk rá, ha úgy szeretjük.

4 személyre

  • 50 dkg sovány báránynyak- filé, zsíros részek eltávolítva, darabokra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 evőkanál Worcester-szósz
  • 1 fej vöröshagyma vékonyan felkarikázva
  • 2 db póréhagyma vékony karikákra vágva
  • 3 db sárgarépa megtisztítva, felszeletelve
  • 25 dkg zárt kalapú barna csiperke, félbevágva
  • 1 db kis köteg friss kakukkfű
  • 1 friss rozmaringág
  • 50 dkg újburgonya megsikálva, vastagon felszeletelve
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 4 dl bárányhús- vagy csirkealaplé forró
  • 50 g keménysajt morzsolva
  • 2 db babérlevél

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat). A húst forgassuk meg a Worcester szószban és a fokhagymában.

Egy nagy tűzálló tál alján rakjunk le egy réteg vörös-, illetve póréhagymát és sárgarépát. Erre kerüljön egy réteg hús és gomba. Sózzuk, borsozzuk, majd rakjunk rájuk újabb rétegeket, amíg az összes hagyma, sárgarépa, hús és gomba el nem fogy.

Kössük össze a babérlevelet, a kakukkfüvet meg a rozmaringot konyhai zsineggel, és dugjuk az étel közepébe. Legfelülre rakjunk rá egymást átfedő burgonyaszeleteket, vastag rétegben.

A sűrített paradicsomot keverjük a forró alaplébe, majd öntsük a burgonyára. Szorosan rakjuk a tálra a fedőt, és toljuk be az ételt a sütőbe másfél órára, hogy a krumpli és a hús megpuhuljon. (Eddig előre is elkészíthetjük az ételt. Tegyük a hűtőbe pár órára, vagy akár másnapig.)

Vegyük le a fedőt, és szórjuk az ételre a morzsolt sajtot, ha úgy szeretjük. A sütő hőmérsékletét növeljük 230°C-ra (gázsütőnél 8-as fokozat), és újra tegyük be az ételt, immár fedő nélkül, 25–30 percre, hogy szép aranybarnára süljön.

A recept tápértéke:

Adagonként: 414 kcal, 1726 kJ; 30 g fehérje; 19 g zsír, ebből 8 g telített; 33 g szénhidrát, ebből 13 g cukor; 6 g élelmi rost; 228 mg nátrium; 23 dkg zöldség


Birkahúsos angol rakott krumpli recepthez kapcsolódó receptek

Birkahúsos angol rakott krumpli

Birkahúsos angol rakott krumpli

Klasszikus angol étel az alapja ennek a fogásnak. Ezt a modern változatot is lassan melegítjük, hogy zamatát a legteljesebb mértékben megőrizze, de mivel sovány bárányhúsból és több zöldséggel készül, könnyebb és egészségesebb az eredeti…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés