Birkapörkölt recept

Birkapörkölt
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

3 perc

Megnézték:
5070

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kevés olyan ember van, aki nem szereti a birka pörköltet. A férjem egyik kedvenc étele. Szinte minden héten szívesen fogyasztaná.

6 személyre

  • 2 kg birkahús
  • 6 fej vöröshagyma
  • zsír
  • őrölt paprika
  • bors
  • ételízesítő
  • csípős piros arany

Elkészítés

Először megmossuk a birkahúst, majd összedaraboljuk és kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítotjuk. A pörköltet "bográcsosan" tettem fel: az edényem oldalát kizsíroztam, beleszórtam a felaprított hagyma felét, majd a birkahús csontosabb részét tettem bele. Ezt követően megszórjuk a maradék hagymával, elhelyezzük benne a felkockázott húsokat, megszórjuk őrölt paprikával, sóval, borssal, majd a csípős piros aranyból egy teáskanálnyit teszünk bele, hozzáadjuk az ételízesítőt, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Amikor felforrt lassú tűzön, onnan számított kb. 2,5 órán át főzzük.


Birkapörkölt recepthez kapcsolódó receptek

Birkapörkölt

Birkapörkölt

Kevés olyan ember van, aki nem szereti a birka pörköltet. A férjem egyik kedvenc étele. Szinte minden héten szívesen fogyasztaná.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés