Birkapörkölt nokedlival recept

Birkapörkölt nokedlival
3 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

180 perc

Megnézték:
2437

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A birkahús főzéséhez elég hosszú időre van szükség, ha ebédet szeretnénk készíteni korán reggel neki kell állni a főzésnek. A finom zamatos pörkölt azonban kárpótlás a hosszú várakozás miatt.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg birkacomb
  • 2 fej közepes vöröshagyma
  • 2 db nagyobb gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sovány kolozsvári szalonna
  • 2 evőkanál mangalica zsír
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál bors
  • 0.5 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál erős Pista
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 dl jófajta vörösbor

Elkészítés

A megtisztított, és felkockázott combhúst leforrázzuk ecetes vízzel, és félretesszük. (fél - háromnegyed liter víz, két evőkanál ecet). A szalonnát felkockázzuk, és a zsírban kisütjük, majd rátesszük az apró kockára vágott hagymát, és megdinszteljük, üvegesre pároljuk. Rákerül a felaprított sárga paprika,és a héjától, magjától megfosztott paradicsom.

mikor a pörkölt alapunk zsírjára sült, rátesszük a lecsepegtetett húskockákat. Rákerül az összes fűszer, a fokhagyma kivételével. Fedő alatt főzzük a pörköltünket. Amikor a hús kezd puhulni, rákerül a fokhagyma (zúzott), és a vörösbor. Így főzzük fedő alatt továbbra is, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Nekem nem kellett vizet önteni rá, a borban és a saját levében szépen megpuhult.

Közben fél kg lisztből, sóval, négy tojással, és tejjel nokedli tésztát kevertem, és bő sós, olajos vízben kifőztem a nokedlit. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Birkapörkölt nokedlival recepthez kapcsolódó receptek

Birkapörkölt nokedlival

Birkapörkölt nokedlival

A birkahús főzéséhez elég hosszú időre van szükség, ha ebédet szeretnénk készíteni korán reggel neki kell állni a főzésnek. A finom zamatos pörkölt azonban kárpótlás a hosszú várakozás miatt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés