Birs-zselé pohárkrém recept

Birs-zselé pohárkrém
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1598

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A télire eltett birsalmasajt befőzésekor leszűrt forró lé adta a pohárkrém ötletét. A gyönyörű üvegesen áttetsző, sűrű finomság alaposan meglódította a fantáziámat, olyan sokféleképpen felhasználható. Egy része azóta is szíjas gumicukor pótlóként szárad …

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Zseléhez:

  • 5 kg birsalma
  • 30 dkg kristálycukor
  • 20 dkg barna nádcukor
  • 1 csomag 3:1 dzsemfix
  • 1 db citrom leve

Krémhez:

  • 1 dl Hulala tejszín
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mentabóbita

Elkészítés

Az alaposan ledörzsölt és megmosott birsalmát héjastól kettévágjuk, majd nagyobb kockákra aprítjuk. Kb. 1 órán keresztül annyi vízben főzzük, ami éppen ellepi. Többször megkeverjük, s ha már nagyon puha, tésztaszűrőn átszűrjük. Felfogjuk a levét, a húsát botmixerrel pépesre törjük, félre tesszük, s még aznap felhasználjuk birsalmasajthoz, krémleveshez, szószhoz, stb., megfelelően ízesítve.

A zseléhez a cukrot és a dzsemfixet elkeverjük, kevés birslével csomómentesre keverjük, belecsorgatjuk a többi lébe, felforraljuk, 1 percig főzzük, langyosra hűtjük.

A pohárkrémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét a kétféle cukorral simára keverjük, lazán a habba forgatjuk. Két réteg birs zselé közé töltve magas, talpas kehelypoharakba rétegezzük. Főtt birsalma szeletekkel, zöld mentával díszítjük. Behűtjük, házi babapiskótával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Birs-zselé pohárkrém recepthez kapcsolódó receptek

Birs-zselé pohárkrém

Birs-zselé pohárkrém

A télire eltett birsalmasajt befőzésekor leszűrt forró lé adta a pohárkrém ötletét. A gyönyörű üvegesen áttetsző, sűrű finomság alaposan meglódította a fantáziámat, olyan sokféleképpen felhasználható. Egy része azóta is szíjas…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés