Birsalma főzelék recept

Birsalma főzelék
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6149

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Anyukámtól tanult könnyű és finom főzelék receptje birsalmából.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db birsalma
  • 6 evőkanál cukor (ízlés szerint változik)
  • 1 liter víz
  • 2 evőkanál liszt
  • vaníliás cukor
  • ízlés szerint: fahéj rúd, szegfűszeg, citromhéj, vanília rúd

Elkészítés

Az almákat megpucoljuk és kis kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, 2 evőkanál cukrot és egy csomag vaníliás cukrot. Addig főzzük, míg meg nem puhul az alma. Ekkor levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a fűszereket és hagyjuk hűlni.

A lisztet egy kis vízzel kikavarjuk (ügyelve arra, hogy ne legyen csomós), majd az alma levéből rámerünk egy keveset. Jól összekavarjuk, hozzáadjuk az edényben lévő almákhoz és újra visszatesszük a tűzre. Addig keverjük, míg be nem sűrűsödik és újra fel nem fő.

Ilyenkor szoktam még rákóstolni, hogy elég-e benne a cukor. Ha nem akkor, teszek még hozzá.

Készítette: Földi Anikó


Birsalma főzelék recepthez kapcsolódó receptek

Birsalma főzelék

Birsalma főzelék

Anyukámtól tanult könnyű és finom főzelék receptje birsalmából.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés