Birsalma főzelék

Birsalma főzelék

Anyukámtól tanult könnyű és finom főzelék receptje birsalmából.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db birsalma
  • 6 evőkanál cukor (ízlés szerint változik)
  • 1 liter víz
  • 2 evőkanál liszt
  • vaníliás cukor
  • ízlés szerint: fahéj rúd, szegfűszeg, citromhéj, vanília rúd
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az almákat megpucoljuk és kis kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, 2 evőkanál cukrot és egy csomag vaníliás cukrot. Addig főzzük, míg meg nem puhul az alma. Ekkor levesszük a tűzről, kiszedjük belőle a fűszereket és hagyjuk hűlni.

A lisztet egy kis vízzel kikavarjuk (ügyelve arra, hogy ne legyen csomós), majd az alma levéből rámerünk egy keveset. Jól összekavarjuk, hozzáadjuk az edényben lévő almákhoz és újra visszatesszük a tűzre. Addig keverjük, míg be nem sűrűsödik és újra fel nem fő.

Ilyenkor szoktam még rákóstolni, hogy elég-e benne a cukor. Ha nem akkor, teszek még hozzá.

Készítette: Földi Anikó