Birsalmafelfújt recept

Birsalmafelfújt
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
4659

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a felfújtat almából is elkészíthetjük, ha a birsalmának nincs éppen szezonja.

4 személyre

  • 3 nagy birsalma
  • 1 darab friss gyömbérgyökér
  • 3 dl víz
  • 18 dkg cukor
  • 4 db zsemle
  • 25 dkg vaj
  • 7 dkg darált mandula
  • 8 db tojásfehérje
  • zsiradék a formához
  • cukor a formához

Elkészítés

A birsalmát hámozzuk meg, szeleteljük fel, és vágjuk ki a magházát. Tisztítsuk meg a friss gyömbérgyökeret. A 3 dl vizet, 5 dkg cukrot, a gyömbért és a birsalma darabokat egy fazékban forraljuk fel, és főzzük gyenge-közepes hőfokon, amíg a birsalma meg nem puhul (forrástól számítva kb. 10 perc).

Szitán csöpögtessük le, a levét fogjuk fel. Hagyjuk kihűlni. Távolítsuk el a gyömbért. Szeleteljük fel a zsemléket, és öntsük rá a levet.

Szitán törjük át a birsalmát. Keverjünk habosra 20 dkg vajat, és adjuk hozzá a maradék cukrot, a zsemléket, az almapépet és a mandulát. Óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérjéből vert habot.

Kenjünk ki egy felfújtformát, és hintsük be cukorral. Töltsük bele a birsalma felfújtat. Morzsoljuk rá a maradék vajat. Süssük a sütőben kb. 45 percig.

Tipp:

Felső/alsó láng: 180 °C
Gáz: 2-3. fokozat
JÓ, HA TUDJUK
A felfújt készítéséhez birsalmát vagy birskörtét egyaránt használhatunk. Talán az utóbbiból még finomabb a felfújt.


Birsalmafelfújt recepthez kapcsolódó receptek

Birsalmafelfújt

Birsalmafelfújt

Ezt a felfújtat almából is elkészíthetjük, ha a birsalmának nincs éppen szezonja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés