Birsalmakrémes recept

Birsalmakrémes
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1512

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha valaki gazdagabban akarja kínálni a birsalmakrémest, akkor tejszínhabot is tehet a krémre.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 40 dkg vajas tészta
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 2 db birsalma
  • 3 ek barna melaszos cukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 db fahéj (esetleg 3 db szegfűszeg)
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg mandulapehely
  • 1 db tojásfehérje

A szóráshoz

  • porcukor

Elkészítés

A vajas tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, és kisebb téglalapokra felvágjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, zsírpapírral bélelt is lehet, vagy teflonba - arra nem kell. Megszurkáljuk és megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk őket mandulapehellyel. 210 fokon 8 perc alatt kész. Amíg hűl, addig a pudingot 2 ek. cukorral, keményre főzzük az utasítás szerint tejjel. A vajat is hozzákeverjük, majd hagyjuk hűlni.

A birsalmát hámozzuk, apró kockákra vágjuk, és a cukorral, citromlével, aromával, citromhéjjal, meg a fahéjjal puhára pároljuk. Amikor kihűlt, kivesszük a fahéjat, és a pudinghoz keverjük. A tésztát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A végén gazdagon megszórjuk porcukorral a tetejét.

12 db lesz belőle.

Tárolás

Hűtőbe letakerva 4 napig élvezhető.


Birsalmakrémes recepthez kapcsolódó receptek

Birsalmakrémes

Birsalmakrémes

Ha valaki gazdagabban akarja kínálni a birsalmakrémest, akkor tejszínhabot is tehet a krémre.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés