Birsalmamousse recept

Birsalmamousse
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3043

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édes semmittevés - hozzá egy kis nyalánkság, ez a birsalma mousse!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg birsalma
  • 20 dkg barna cukor
  • 1 db citrom leve
  • 4 dl tejszín
  • 0.6 dl rum

Elkészítés

A birsalmákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a citromlét, és kb. 5 percig forraljuk. A tűzről levéve teljesen kihűtjük. (Ha szükséges, botmixerrel pürésítjük.)

A tejszínt a rummal lágy habbá verjük, majd az almamasszát óvatosan hozzákeverjük.

Poharakba töltjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.


Birsalmamousse recepthez kapcsolódó receptek

Birsalmamousse

Birsalmamousse

Édes semmittevés - hozzá egy kis nyalánkság, ez a birsalma mousse!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés