Birsalmamousse recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Édes semmittevés - hozzá egy kis nyalánkság, ez a birsalma mousse!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 kg birsalma
- 20 dkg barna cukor
- 1 db citrom leve
- 4 dl tejszín
- 0.6 dl rum
Elkészítés
A birsalmákat meghámozzuk, kimagozzuk, és vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a barna cukrot és a citromlét, és kb. 5 percig forraljuk. A tűzről levéve teljesen kihűtjük. (Ha szükséges, botmixerrel pürésítjük.)
A tejszínt a rummal lágy habbá verjük, majd az almamasszát óvatosan hozzákeverjük.
Poharakba töltjük, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Birsalmamousse recepthez kapcsolódó receptek
Birsalmamousse
Édes semmittevés - hozzá egy kis nyalánkság, ez a birsalma mousse!