Birsalmás-gombás libacomb recept

Birsalmás-gombás libacomb
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1855

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Azoknak ajánljuk ezt a birsalmás libacombot, akik szeretik a savanykás ízeket.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db nagy libacomb
  • 1 db közepes fej hagyma
  • 1 púpozott evőkanál zsír ( ha nincs liba zsír jó a sertés is)
  • 30 dkg csiperkegomba (elhagyható aki nem szereti)
  • 1 db nagy birsalma
  • 2 kis pohár tejföl (300g)
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • pár csepp citromlé csak ha szükséges
  • só, borsikafű, kömény, kakukkfű, petrezselyemzöld
  • köretnek rizs ( én 1 és fél bögrével főztem ki)

Elkészítés

A combokat a forgónál kettévágom. A hagymát megtisztítom, finomra aprítom és a hússal együtt, a fölolvasztott zsíron megpirítom. Megsózom és lefedve, kis lángon kb. 1óra alatt majdnem puhára párolom. A gombát megtisztítom, cikkekre vágom és a libához adom, néhány percig együtt pirítjuk. Majd felöntöm annyi vízzel ami épp ellepi. A birsalmát meghámozom, magházát kivágom majd apró kockákra vágom. A libához adom és kb.15 percig főzőm.

A tejfölt a liszttel simára keverem és libához adom és kevergetve pár percig főzőm. Ha túl sűrű lesz levessel vagy vízzel hígítom. Megkóstolom, ilyenkor fűszerezem (só, borsikafű, kömény, kakukkfű stb. ki mit szeret) Majd pár csepp citromlével pikánsra izésítem, én ezt el hagytam mivel így is nagyon savanyú lett. Ha túl savanyúnak találjuk tegyünk hozzá pár kanál cukrot. Rizzsel tálalom. Készítette: Földi Anikó


Birsalmás-gombás libacomb recepthez kapcsolódó receptek

Birsalmás-gombás libacomb

Birsalmás-gombás libacomb

Azoknak ajánljuk ezt a birsalmás libacombot, akik szeretik a savanykás ízeket.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés