Birsalmás libaleves recept
Beküldő: Angels85 Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Egy igazán pikáns birsalmás húsleves. Azoknak ajánlom akik szeretik a savanykás levest.
A recept hozzávalói ( személyre)
- libaszárny, libanyak, farhát, zúza (ki mit szeret a levesben)
- 3 db sárgarépa
- 3 db petrezselyemgyökér
- 1 db kisebb karalábé
- 1 db kisebb zeller
- 0.5 csokor petrezselyem
- zeller zöld
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 db közepes nagyságú birsalma
- só, bors
- sáfrány
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 csapott evőkanál liszt
Elkészítés
A libaaprólékot megmossuk, majd mindezeket egy fazékba teszem és 2,5-3 liter vizet öntünk rá, majd közepes lángon felforralom. A zöldségeket megtisztítom, répát és a petrezselyemgyökeret elnegyedelem. A leves tetejéről leszedem a keletkezett habot, majd hozzáadom a zöldségeket, fokhagymát, vöröshagymát. beleteszem a borsot, egy kevés sót, majd lefedve kis lángon főzöm addig amíg a hús jó puha nem lesz.
Kiveszem belőle a petrezselyemzöldet, hagymát, zeller zöldet. A birsalmákat meghámozom, félbevágom kiszedem a magházát és cikkekre vágom, majd a kész hús leveshez adom, épp csak addig főzöm amíg megpuhul. A tejfölt a liszttel simára keverem, majd a levesből egy keveset hozzáteszek, jól kikeverem, majd a birsalmás húsleveshez adom.
Többször megkeverve néhány percig forralom ( kb.5-10 perc). Megkóstolom, ha kell, utánasózom. Mivel sikerült jó savanyú birsalmát kifognom így nagyon savanyú lett, ezért kell hozzáadnom 2 kanál cukrot. Tálaláskor frissen aprított petrezselymet adtam hozzá. Készítette: Földi Anikó
Birsalmás libaleves recepthez kapcsolódó receptek
Birsalmás libaleves
Hozzászólások a(z) Birsalmás libaleves recepthez




