Birsalmás párna recept

Birsalmás párna
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
649

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebből a csodálatos illatos gyümölcsből sokféle süti készíthető, íme az egyik kedvencem.

3 személyre

  • 40 dkg 40 dkg leveles tészta szeletelt (Aldi: 6 szeletet tartalmaz, vagy magunk nyújtunk és vágunk ki 20x10-es lapokat a másik egyben kapott tésztából)
  • 3 db birs
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 1 db kezeletlen citrom
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 4 szem szegfűszeg őrölve
  • 2 evőkanál őrölt pörkölt mogyoró
  • 1 db tojássárgája a kenéshez
  • 1 teáskanál vanília paszta

Elkészítés

A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd egy táblára helyezzük őket. Lisztezni nem kell!

A 6 db tésztából 3-at késsel ferdén 4 helyen bevágunk.

A birseket meghámozzuk, ha nem szép a héja – én szép sárgákat használtam fel, így nem kellett ezt a műveletet elvégeznem. Mellesleg a héja fogyasztható és sok vitamin van benne.

A birseket szeletekre vágjuk, a magházat kivesszük, és egy serpenyőben a barnacukorral, és a citrom levével, héjával meg a fűszerekkel feltesszük párolni. Amikor megpuhul, de nem esik szét akkor jó.

A kihűlés után kiszedjük a szeleteket, a tészta közepén elosztjuk a birset, és megszórjuk pörkölt mogyoróval. A tészta széleit bekenjük vízzel, és ráhelyezzük a ferdén bevágott tésztát.

Rányomkodjuk, hogy sülés közben ne nyíljon szét. 3 db lesz belőle. Tepsire helyezem őket, és lekenem felvert tojássárgájával. 210 fokos sütőben szép aranybarnára sütöm. Melegen isteni finom, de másnap is ugyanúgy élvezhető!


Birsalmás párna recepthez kapcsolódó receptek

Birsalmás párna

Birsalmás párna

Ebből a csodálatos illatos gyümölcsből sokféle süti készíthető, íme az egyik kedvencem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés