Birsalmás pite recept

Birsalmás pite
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2145

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ebből a szép aranysárga, illatos, ám nyersen kissé fanyar gyümölcsből, igazán finom pitét süthetünk.

4 személyre

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj (v. sertészsír)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • kihűtött, darabolt birsalma
  • 25 dkg ricotta
  • 15 dkg porcukor (v. ízlés szerint)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl habtejszín
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

A lisztet keverjük össze a csipet sóval, és a sütőporral, majd adjuk hozzá a vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Lisztezett felületen, (v. folpack fólián) nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki vele a piteformát. Ezután tegyük be a hűtőbe addig, amíg elkészítjük a tölteléket.

Egy tálba tegyük bele a ricottát, a cukrot, a két egész tojást, a habtejszínt (nem kell felverni!!!!!), a reszelt citromhéjat, és a vaníliás pudingport, majd alaposan keverjük össze.

A piteformában lévő tésztán osszuk el egyenletesen a teljesen kihűtött birsalmát, majd óvatosan öntsük rá a ricottás-tejszínes keveréket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a tetejét. Ezután szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.


Birsalmás pite recepthez kapcsolódó receptek

Birsalmás pite

Birsalmás pite

Ebből a szép aranysárga, illatos, ám nyersen kissé fanyar gyümölcsből, igazán finom pitét süthetünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés