Birsalmasajtos bukta recept

Birsalmasajtos bukta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Eszter

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1718

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A birsalmasajt egyik felhasználása. Nagyon finom és laktató pl. egy leves után, ebédre.

6 személyre

  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 2 evőkanál langyos tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 65 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg birsalmasajt
  • porcukor

Elkészítés

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanálnyi cukorral. Ha kész, akkor hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojást, a lisztet, a tejfölt, 4 dkg olvasztott vajat és gondolatnyi sót. Addig gyúrjuk ,míg közepesen lágy tésztát nem kapunk.

A kigyúrt tésztát, lisztezett deszkán, konyharuhával letakarva kb. 20-30 perig kelesztjük.

A megkelt tésztát 3 mm vékonyra kinyújtjuk egy nagy kocka alakúra, ezt 10*10-es kis kockákra felvágjuk.

Minden tésztakockára egy kis darabka birsalmasajtot teszünk és feltekerjük őket .

Kivajazott tepsibe sorakoztatjuk őket, enyhén szorosan (hogy sütés közben csakis fölfelé növekedjenek).

A maradék olvasztott vajjal lekenjük a buktákat, majd 10 percig letakarva pihentetjük.

Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Melegen és hidegen is finom.

Diós birsalmasajttal is készíthetjük vagy bármilyen házilag készített sűrű lekvárral.


Birsalmasajtos bukta

Birsalmasajtos bukta

A birsalmasajt egyik felhasználása. Nagyon finom és laktató pl. egy leves után, ebédre.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés