Birsalmasajtos bukta házilag recept

Birsalmasajtos bukta házilag
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
700

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hidegen és melegen egyaránt tálalható a bisrsalmasajtos bukta. Ebből a mennyiségből kb. 20 db bukta süthető meg.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 2 dkg élesztő
  • 1.5 dl tej (langyos)
  • 2 ek cukor
  • 1 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • 25 dkg birsalmasajt
  • porcukor

Elkészítés

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. Ha ez kész, hozzáadjuk a lisztet, a maradék cukrot, a tojást, a tejfölt, a gondolatnyi sót és a kb. 4 dkg olvasztott Rama margarint. Addig gyúrjuk, amíg közepesen lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy a tészta, akkor tehetünk hozzá még lisztet, ha viszont száraznak találjuk, akkor még egy kis tejfölt. A kigyúrt tésztát lisztezett deszkán, konyharuhával lefedve kb. 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük.

Ha már megkelt, akkor kb. 3 mm-re kinyújtjuk. Akkor jó a tészta, ha a nyújtás során pici légbuborékokat látunk a tésztában. A nyújtás során egy nagy kockát kapunk, amit kb.10 x 10-es kockákra vágunk. Minden tésztakockára 1 teáskanálnyi birsalmasajtot halmozunk, majd egyesével feltekerjük őket és egy kikent tepsibe sorakoztatjuk őket, enyhén "szorosan", így majd a sütés alatt csakis fölfelé tudnak növekedni. Olvasztott, langyos Rama margarinnal bőven lekenjük a buktákat, majd pihentetjük őket kb. 10 percig, amíg a sütő 180 fokon meleg nem lesz.

Ezután kb. 20-30 percig sütjük. Ha kisült, porcukorral meghintve tálaljuk.


Birsalmasajtos bukta házilag recepthez kapcsolódó receptek

Birsalmasajtos bukta házilag

Birsalmasajtos bukta házilag

Hidegen és melegen egyaránt tálalható a bisrsalmasajtos bukta. Ebből a mennyiségből kb. 20 db bukta süthető meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés