Bodzafánk recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Egyszerű, olcsó, és nagyon finom!!
- 15 dkg liszt
- 2 db kisebb tojás
- 1.5 dl tejszín
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 3 marék bodzavirág
- bőséges olaj a sütéshez
Elkészítés
A bodzavirágot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd csipkedjük le a szárról.
A tojást keverjük össze a vaníliás cukorral, és egy csipet sóval, majd keverjük hozzá a tejszínt, és a szénsavas ásványvizet is.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára a masszát. Végül keverjük bele a lecsipkedett bodzavirágot is. (egy sűrűbb palacsintatésztát kell hogy kapjunk, ha szükséges még egy kevés lisztet keverhetünk hozzá)
Egy serpenyőbe öntsünk bőségesen olajat, majd hevítsük fel. Amikor már kellően felforrósodott az olaj, egy evőkanállal kanalazzunk bele kis halmokat a masszából. Ezután vegyük kisebbre a lángot, majd többször átfordítva, süssük szép pirosra a fánkokat.
A megsült fánkot szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd még melegen, hempergessük meg vaníliás cukros-fahéjas-porcukorba.
Az elkészült fánkot, még melegen tálaljuk, mert akkor a legfinomabb.