Bodzafánk recept

Bodzafánk

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
555

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, olcsó, és nagyon finom!!

4 személyre

  • 15 dkg liszt
  • 2 db kisebb tojás
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 marék bodzavirág
  • bőséges olaj a sütéshez

Elkészítés

A bodzavirágot alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd csipkedjük le a szárról.

A tojást keverjük össze a vaníliás cukorral, és egy csipet sóval, majd keverjük hozzá a tejszínt, és a szénsavas ásványvizet is.

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük simára a masszát. Végül keverjük bele a lecsipkedett bodzavirágot is. (egy sűrűbb palacsintatésztát kell hogy kapjunk, ha szükséges még egy kevés lisztet keverhetünk hozzá)

Egy serpenyőbe öntsünk bőségesen olajat, majd hevítsük fel. Amikor már kellően felforrósodott az olaj, egy evőkanállal kanalazzunk bele kis halmokat a masszából. Ezután vegyük kisebbre a lángot, majd többször átfordítva, süssük szép pirosra a fánkokat.

A megsült fánkot szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd még melegen, hempergessük meg vaníliás cukros-fahéjas-porcukorba.

Az elkészült fánkot, még melegen tálaljuk, mert akkor a legfinomabb.


Bodzafánk recepthez kapcsolódó receptek

Bodzafánk

Bodzafánk

Egyszerű, olcsó, és nagyon finom!!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés