Bodzás palacsinta fahéjas-vaníliás öntettel recept

Bodzás palacsinta fahéjas-vaníliás öntettel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
665

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Még virágzik a bodza, így nem késő egy finom bodzás palacsintát sütni.

4 személyre

  • 12-14 db palacsintához:
  • 6 db bodzavirág
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • csipet só
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál olaj

Vaníliás-fahéjas öntet hozzávalói:

  • 2 dl tejszín
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
  • cukor (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)

Elkészítés

A tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal, a tejjel, és a szénsavas ásványvízzel. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük simára a tésztát. Végül adjuk hozzá a száráról lecsipkedett bodzavirágot, majd az olajat, és keverjük alaposan össze.

Ezután olajjal vékonyan kikent palacsintasütőbe süssük meg a palacsintákat. (kicsit tovább kell sütni, mivel a virágtól vastagabb a tésztája)

A pudingport keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd egy kevés tejjel keverjük simára.

A maradék tejet és a tejszínt keverjük össze ízlés szerint cukorral, majd tegyük fel forrni. Amikor már majdnem felforrt, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük, még kissé besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, majd hűtsük langyosra.

Tálaláskor a bodzás palacsintát helyezzük tányérra, majd kanalazzuk rá a langyosra hűlt fahéjas-vaníliás öntetet, és úgy kínáljuk.


Bodzás palacsinta fahéjas-vaníliás öntettel recepthez kapcsolódó receptek

Bodzás palacsinta fahéjas-vaníliás öntettel

Bodzás palacsinta fahéjas-vaníliás öntettel

Még virágzik a bodza, így nem késő egy finom bodzás palacsintát sütni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés