Bodzavirág tejszínes palacsintatésztában recept

Bodzavirág tejszínes palacsintatésztában

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
386

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sütemény helyett, frissen kisütve, és fahéjas porcukorral megszórva, akár a vasárnapi ebéd után is kínálhatjuk.

2 személyre

  • 10 db bodzavirág
  • liszt
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tejszín
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A bodzavirágot folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.

Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.

Egy serpenyőbe öntsünk bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a masszába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba. (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajba a virágok) Végül mindkét felét süssük szép pirosra. (sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön)

Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre hogy a felesleges olajat felszívja.

Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.


Bodzavirág tejszínes palacsintatésztában recepthez kapcsolódó receptek

Bodzavirág tejszínes palacsintatésztában

Bodzavirág tejszínes palacsintatésztában

Sütemény helyett, frissen kisütve, és fahéjas porcukorral megszórva, akár a vasárnapi ebéd után is kínálhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés