Bodzavirág tejszínes palacsintatésztában recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Sütemény helyett, frissen kisütve, és fahéjas porcukorral megszórva, akár a vasárnapi ebéd után is kínálhatjuk.
- 10 db bodzavirág
- liszt
- 2 db tojás
- 1.5 dl tejszín
- 0.5 db citrom reszelt héja
- csipet só
- 1 teáskanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A bodzavirágot folyó víz alatt mossuk le, majd alaposan csepegtessük le.
Az egész tojásokat keverjük simára a tejszínnel, a vaníliás cukorral, a porcukorral, egy csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és annyi liszttel, hogy palacsinta sűrűségű masszát kapjunk.
Egy serpenyőbe öntsünk bőséges olajat, majd hevítsük fel. Ezután egyesével mártsuk bele a masszába a bodzavirágokat, majd óvatosan helyezzük bele a forró olajba. (a közepénél kicsit nyomjuk le, hogy jól szétnyíljanak az olajba a virágok) Végül mindkét felét süssük szép pirosra. (sütés közben óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is szép pirosra süljön)
Amikor megsült, szedjük ki az olajból, majd tegyük papírtörlőre hogy a felesleges olajat felszívja.
Melegen, ízlés szerint fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.