Bögrés csokitorta recept
|
Beküldő: Kiss Niki Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
- 0.5 bögre tej
- 2 tábla 85%-os csokoládé
- 25 dkg sütőmargarin
- 1 bögre cukor
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 2.5 bögre bögre liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 2 db tortabevonó
Elkészítés
A tejet kis edényben felforraljuk, s tűzről levéve beletördeljük a csokoládét, s lehűlésig keverjük (vigyázz, besűrűsödik).
A tésztához a margarint keverőgéppel simára keverünk, s a cukrot hozzáadva krémessé dolgozzuk. Egyenként beletesszük a tojásokat és az 1 tojássárgáját. A sütőporral elkevert lisztet és a csokis tejet váltakozva adjuk a tésztához, s folyamatosan kevergetve összedolgozzuk.
A masszát kikent, kilisztezett - vagy sütőpapírral kibélelt - tortaformába öntjük. Sütőben 180 fokon (előmelegítve), légkeverős sütőben 160 fokon (előmelegítés nélkül), gázsütőben 2-3 fokozaton (előmelegítés nélkül) kb. 60 percig sütjük.
Miután a kész torta kihűlt, kettészeljük, s megkenjük baracklekvárral (legjobb a nagyon híg).
A baracklekvárral összetapasztott tortát tortabevonóval bevonjuk.
Miután teljesen kihűlt, s a bevonó is megkeményedett, némi lelkiismeret furdalással felvághatjuk, s tejszínhabbal tálalhatjuk.