Bögrés diós süti túrós krémmel recept

Bögrés diós süti túrós krémmel
4 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
9159

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon gyors és finom süti. Könnyű kimérni, nem kell hozzá mérleg. Lekvárral töltve is nagyon finom.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 1 bögre= 2,5 dl
  • 2 bögre darált mák/dió vegyesen
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 3 db tojás
  • 1 db alma

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg lágy margarin
  • 10 dkg cukor
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 25 dkg túró

Elkészítés

Kéz alá készítünk mindent. 4 dl tejjel pudingot főzünk, lehűtjük, közben kevés margarint beletéve meg-megkeverjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, hozzáadjuk az áttört túrót. Ha kihűlt a puding, a vajas-túrós masszával vegyítjük, hűtőbe tesszük. A mákos diót a liszttel, cukorral, csipet sóval és a sütőporral szárazon összekeverjük.

Egy másik edényben az olajat, az 1 dl tejet és a tojássárgájákat a reszelt almával szintén összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Géppel jó alaposan összedolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és nagy kanállal, nagy mozdulatokkal hozzáadjuk tésztához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Előmelegített, légkeveréses sütőben 25-30 percig sütjük. Középre vagy eggyel feljebb rakjuk a rácsot. Tapintásra érezzük, amikor készre sül. Ha kihűlt a tészta, félbevágjuk, és megkenjük a krém 2/3 részével. Összeillesztjük a tésztalapokat, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Megszórjuk darált dióval vagy mákkal. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Bögrés diós süti túrós krémmel recepthez kapcsolódó receptek

Bögrés diós süti túrós krémmel

Bögrés diós süti túrós krémmel

Nagyon gyors és finom süti. Könnyű kimérni, nem kell hozzá mérleg. Lekvárral töltve is nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés