Bögrés Mákos

Bögrés Mákos

Egy jó választás minden alkalomra.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db tojás
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • őrölt fahéj
  • 15 dkg lekvár
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A margarint vagy a vajat összedolgozzuk a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk apránként a lisztet, a mákot, a tejet, végül a sütőport és a fahéjat. Miután robotgéppel jól összedolgoztuk az egészet egy előre kivajazott és kilisztezett tepsibe rakjuk, elsimítjuk, majd 180 fokon kb. 40-45 percig sütjük (fogpiszkáló próba!).

Ha kihűlt a tészta csúsztassuk egy vágódeszkára, vágjuk hosszában ketté, kenjük meg az egyik lapot a lekvárral és tegyük rá a lap másik felét. Lehetőség szerinte megy, málna, ribizli vagy egyéb karakteres ízű pikáns lekvárt használjunk.

Miután egy órát pihentettük szórjuk meg porcukorral és vágjuk fel kockákra. A tésztába belereszelhetünk még citrom héjat, illetve a cukorhoz tehetünk egy tasak vaníliás cukrot is.