Bola Bola (Fülöp szigeteki húsgolyók) recept

Bola Bola (Fülöp szigeteki húsgolyók)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2550

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A húsgolyókhoz:

  • 12 dkg finomra darált sertéshús
  • 12 dkg finomra aprított főtt garnéla
  • 4 evőkanál finomra aprított vízigesztenye
  • 0.5 fej finomra aprított vöröshagyma
  • 1.5 evőkanál szójaszósz
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál só
  • olaj a sütéshez

A mártáshoz:

  • 2.5 dl csiliszósz
  • 8 dkg apróra vágott zöldpaprika
  • 2 evőkanál finomra aprított vöröshagyma
  • 0.5 kiskanál tormakrém

Elkészítés

A húsgolyók hozzávalóit az olaj kivételével alaposan összedolgozzuk. A masszából 2,5 cm átmérőjű golyókat formálunk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Egy edénybe annyi olajat öntünk, hogy a húsgolyókat bőven ellepje, 180 °C-ra melegítjük, és a húsgolyókat barnára sütjük benne.

Közben a mártás hozzávalóit összekeverjük, és 10 percig lassan főzzük. A húsgolyók mellé forrón vagy hidegen is adhatjuk.


Bola Bola (Fülöp szigeteki húsgolyók)

Bola Bola (Fülöp szigeteki húsgolyók)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés