Bolognai spagetti recept

Bolognai spagetti
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
2199

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi, hosszan főtt mártás, ami megéri!

4 személyre

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2.5 dl zsíros tej
  • 2.5 dl húsalaplé
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 4 dl darabolt paradicsom (konzerv)
  • 4 evőkanál paradicsomsűrítmény
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 0.5 kiskanál só
  • 40 dkg spagetti
  • reszelt parmezán és friss oregánó a tálaláshoz

Elkészítés

A húst az apróra vágott hagymával, fokhagymával és répával együtt barnára pirítjuk. A keletkezett zsiradékot leöntjük róla.

Hozzáadjuk a tejet, egyet forralunk rajta, majd kis lángon 5 percig forraljuk, míg a tej majdnem teljesen el nem párolog.

Ekkor hozzáöntjük az alaplét és az ecetet, addig forraljuk, míg a folyadék el nem párolog, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a paradicsomsűrítményt, a szárított oregánót, a borsot és a sót, és kis lángon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik (kb. 5 perc).

Közben a spagettit lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A szószt a spagettire kanalazzuk, és parmezánnal és friss oregánóval megszórva tálaljuk.


Bolognai spagetti recepthez kapcsolódó receptek

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

Igazi, hosszan főtt mártás, ami megéri!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés