Bonbon meggyes recept

Bonbon meggyes
3.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2006

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 5 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 30 dkg liszt

A piskótához:

  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1 üveg magozott meggy
  • 1 db bonbon meggy aroma
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 0.5 liter tej
  • 1 db rama margarin

A tetejére:

  • 20 dkg tortabevonó
  • kevés olaj

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35x27 centiméteres tepsi hátulján 10 perc alatt. A piskótát is megsütjük. A krémhez a tejet a lisztel felfőzzük, ha kihűlt a cukros margarint és az aromát hozzákeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet és az összevágott piskótát (kockára vágjuk). És betöltjük a két lap közé, majd bevonjuk a csokimázzal. 1 éjszakát puhulni hagyjuk.


Bonbon meggyes recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés