Bonbon meggyes recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 5 dkg cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál kakaópor
- 5 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
- 30 dkg liszt
A piskótához:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 1 üveg magozott meggy
- 1 db bonbon meggy aroma
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 0.5 liter tej
- 1 db rama margarin
A tetejére:
- 20 dkg tortabevonó
- kevés olaj
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35x27 centiméteres tepsi hátulján 10 perc alatt. A piskótát is megsütjük. A krémhez a tejet a lisztel felfőzzük, ha kihűlt a cukros margarint és az aromát hozzákeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet és az összevágott piskótát (kockára vágjuk). És betöltjük a két lap közé, majd bevonjuk a csokimázzal. 1 éjszakát puhulni hagyjuk.