Bordáskel-saláta (pak choi) recept

Bordáskel-saláta (pak choi)
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
6172

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 2 db sárgarépa
  • 4 szál újhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 0.25 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 db kis piros csilipaprika
  • 1 csipet barna cukor
  • 2 db kisebb bordás kel
  • 4 dkg pörkölt földimogyoró
  • 0.25 kiskanál őrölt ázsiai citromfű
  • 2 evőkanál zöldcitromlé
  • 20 dkg füstölt tofu
  • 3 evőkanál földimogyoró-olaj
  • 1 evőkanál apróra vágott korianderzöld a díszítéshez

Elkészítés

A bordás kel leveleit tisztítsuk meg, mossuk meg, rázogassuk szárazra, és vágjuk 1 cm széles csíkokra. Hámozzuk meg a sárgarépát, és hosszában vágjunk mindegyikbe öt keskeny vájatot, hogy szeleteléskor vékony, virág formájú szeleteket kapjunk.

Az újhagyma fehér részeit vágjuk apró kockákra, a zöld részeket pedig vékony karikákra. Rendezzük el négy nagy tányéron a csíkokra vágott salátát, a sárgarépát és a hagymát.

A tofut vágjuk 4 cm-es kockákra. Hosszában vágjuk félbe a csilipaprikát, a magokat gondosan távolítsuk el. Mossuk meg, és vágjuk kis kockákra.

A vinaigrette-mártáshoz tegyünk egy tálba 2 evőkanál földimogyoró-olajat, a zöldcitrom levét, a szójaszószt, az őrölt gyömbért és az ázsiai citromfüvet, a barna cukrot és egy kevés sót. Habverővel keverjük az egészet simára. Adjuk hozzá a felkockázott csilipaprikát, keverjük össze, és a mártást csurgassuk a kitálalt zöldségekre.

Egy teflonserpenyőben forrósítsunk fel 1 evőkanál földimogyoró- olajat, és közepes hőfokon pirítsuk a tofukockákat minden oldalukon ropogós barnára. Adjuk hozzá a földimogyorót, és rövid ideig pirítsuk együtt a tofuval. Mindkettőt szórjuk még forrón a salátaadagok tetejére. Díszítsük korianderzölddel és tálaljuk.

Tipp:

Bordáskel-saláta mangóval - Készítsük elő a bordáskel leveleit, a sárgarépát és az újhagymát a fenti recept szerint, rendezzük el négy tányéron. Hámozzunk meg 1 érett mangót, húsát vágjuk le a magról, vágjuk csíkokra, a levét fogjuk fel egy tálban. Szórjuk a mangócsíkokat a salátákra. 3 evőkanál földimogyoró olajból, 1 evőkanál citromléből, a mangó levéből és 1 evőkanál balzsamecetből sóval, borssal keverjünk mártást, és csorgassuk a salátára. Szórjunk rá apróra vágott metélőhagymát.

A recept tápértéke:

Adagonként: 225 kcal (936 kJ), 13 g fehérje, 16 g zsír, 7 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés